Actualidad Comunidad Valenciana

La Consellería de Cultura presenta la tercera edició del circuit Sonora amb 30 concerts d’octubre a març

33 grups i solistes valencians passaran per Peníscola, Castelló, Bocairent, Alcoi i Alacant

La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha presentat la tercera edició del circuit Sonora juntament amb la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC, Marga Landete. Sonora, el circuit de la música valenciana, organitzat per Cultura de la Generalitat mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, torna a la carretera d’octubre a març amb el lema ‘La música et fa viatjar’ i presenta 30 concerts de 33 artistes valencians que en aquesta edició viatjaran a cinc localitats: Peníscola, Castelló, Bocairent, Alcoi i Alacant.

Raquel Tamarit ha explicat: «La tercera edició de Sonora disposa d’una inversió de 160.000 euros, que ens permet portar els nostres artistes de nord a sud amb diversos concerts en cadascuna de les poblacions triades. En aquesta edició s’han programat els concerts en els espais propis de l’Institut Valencià de Cultura a Peníscola, Castelló i Alacant, i a les dues capitals culturals valencianes 2021, Alcoi i Bocairent, a més d’una col·laboració amb la Universitat d’Alacant. És un format nou, que considerem molt adequat perquè condensa la programació estable musical a les poblacions que hem triat».

33 grups i solistes valencians passaran per Peníscola, Castelló, Bocairent, Alcoi i Alacant

El circuit Sonora porta per tot el territori valencià els grups i solistes que van resultar finalistes o guanyadors de l’anterior edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana. El Palau de Congressos de Peníscola obrirà el cicle i acollirà quatre concerts. Després serà el torn de Bocairent al novembre, Castelló al desembre, Alcoi al gener, i de nou Castelló al febrer amb les propostes de ‘jazz’ i Alacant al març per concloure el circuit.

Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura ha explicat que «el lema d’enguany de Sonora va molt lligat al mateix concepte del circuit: fer viatjar els nostres artistes pel territori i consolidar un cicle de concerts amb els triomfadors de cada edició dels Premis Carles Santos que permeta desestacionalitzar la cultura per a programar concerts en els mesos en què menys oferta sol haver-hi. Hem concebut aquest Sonora com un viatge apassionant i evocador a través de les propostes musicals dels nostres artistes, en tots els estils, i juguem amb aquestes idees tant amb la comunicació que en farem com en la imatge gràfica que s’ha proposat».

Smoking Souls farà el tret d’eixida al circuit el 16 d’octubre al Palau de Congressos de Peníscola

Els artistes que formen part d’aquesta tercera edició de Sonora són Smoking Souls, Dani Miquel, Badlands, Pau Alabajos, Sierra Leona, Eva Gómez, Verdcel, Christian Penalba, Jamaican Jazz Lovers, Manolo Valls, Marcel el Marcià, Johnny B. Zero, Marala, Laura Esparza i Carlos Esteban, Polock, Néstor Mir, Cactus, Jazzwoman, Duna, Urbàlia Rurana, Mo’roots, Pool Jazz, Jonatan Penalba, Ana Zomeño, Spanish Brass, Trobadorets, Tarquim, Eva Romero & Manuel Hammerlinck, Pepe Zaragoza, Chema Peñalver, Pete Lala, Andreu Valor i Blackfang.

En aquesta edició, la imatge gràfica ha anat a càrrec de l’estudi Sud+Sud i l’espot del circuit és de Tresdeu. Tota la programació de Sonora es pot consultar en el web ‘circuitsonora.com‘, en què també es poden comprar les entrades, que tenen un preu simbòlic de 3 euros en tots els concerts del circuit.

Si deseas aportar tu opinión sobre esta noticia, por favor, deja aquí tu comentario.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: