El juez archiva la denuncia que Ciudadanos presentó en Xàbia contra José Chulvi

El magistrado del juzgado de Instrucción número 3 de Dénia ha dictado el sobreseimiento y archivo de la denuncia interpuesta por la formación política Ciudadanos contra el alcalde de Xàbia, el socialista José Chulvi, por presunta prevaricación y malversación de caudales públicos, por el fraccionamiento de contratos.

Así lo ha anunciado el propio Chulvi, este miércoles 19 de septiembre, quien ha difundido este comunicado que ha leído en la convocatoria.

Bon dia:

He convocat esta roda de premsa per a compartir una notícia important amb els veïns i veïnes de Xàbia, amb els meus companys, amb els treballadors municipals i amb tots vosaltres: el jutjat número 3 de Dénia ha decretat el sobreseïment i l’arxiu de la denúncia que de forma injusta, tal com ha quedat acreditat, malintencionada i sense cap fonament em va interposar C’s en el mes de gener d’enguany.

Esta sentència posa fi a 9 mesos de patiment personal, de la meua família i en especial de la meua dona, Mónica, que han hagut de suportar moments realment complicats al llarg d’este temps. Moments originats, vull insistir, per l’arbitrarietat irresponsable de un partit polític que no ha tingut escrúpols en fer un ús tacticista i malintencionat de l’estament judicial.

Este arxiu servix per a demostrar d’una vegada per totes que la nostra actuació per tal que es realitzaren els treballs precisos per al poble i perquè les empreses i autònoms els cobraren amb normalitat, va ser perfectament legal. Demostra que els tècnics i els polítics només vam actuar en matèria de contractació buscant el benefici de Xàbia sense apartar-nos de la llei; que mai es van defensar uns altres interesos que els del nostre poble.

Vull donar les gràcies a totes les persones que m’han fet aplegar el seu suport sincer al llarg d’este temps: als treballadors municipals, als regidors i regidores – tant de l’equip de Govern com de l’oposició, que han mantingut un comportament de respecte institucional i personal impecable –, als mitjans de comunicació de la nostra comarca, als serveis jurídics i a tantíssims veïns, amics i companys que ens han fet sentir sempre acompanyats al llarg d’este difícil procés a mi i a la meua família. També, agraïsc de manera especial el recolçament constant i incondicional de l’agrupació local del PSPV de Xàbia, del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig i a tot el nostre partit; als meus companys i companyes de grup en la Diputació d’Alacant, així com als representants de la resta de la cambra provincial, que han tingut un comportament modèlic de prudència i respecte.

De veres que no ho podré oblidar mai i si bé estos han sigut els dies més incerts des que sóc alcalde de Xàbia també m’han permés viure alguns dels moments més gratificants.

Però també vull reflexionar ara que ha passat tot. La política l’entenc com un servici públic per millorar la vida de la gent. Ni més ni menys. Els que em coneixeu sabeu com he aplegat fins ací: treballant, escoltant, estant amb la gent i actuant segons les meues conviccions. També rectificant quan tocava i assumint que no sempre tenim raò i que la diferència de punts de vista és enriquidora.

En este temps he guanyat i he perdut, però sempre seguint el mateix camí: la honestitat i el respecte per les Institucions, la llei, la paraula i les persones.

Per això no puc assumir el joc brut ni que alguns facen servir els jutjats com a part de l’estratègia política per guanyar cinc minuts de notorietat, encara siga fent mal a persones que hem actuat conforme a la llei i l’interés públic. En la vida i en la política, no tot s’hi val.

Quant a la denúncia, queda acreditada la seua falta de rigor. C’s m’acusava a la llaugera de delictes tan greus com la prevaricació o la malversació de cabdals públics (que tenen penes de 10 anys de presó en alguns casos).

La seua estratègia era fer passar com a greus delictes – i traslladar-ho així a la ciutadania – el que només eren diferències de criteri tècnic quant al procediment de contractació aplicable. Ara, per cert, també ha quedat demostrat que cadascuna de les contractacions estava suficientment documentada. En una paraula, que sí existia procés de contractació. Cada contractació estava, per tant, justificada, hi havia suficiència econòmica per fer front a les despeses, es comptava amb tots els informes tècnics que justificaven la necessitat, els preus estaven dins de mercat i es van prestar els serveis amb els estàndards de qualitat pactats. Amb tot això, no alçar els reparos i no pagar haguera suposat en primer lloc una situació d’injustícia i indefensió dels professionals que de bona fe havien prestat els seus serveis i un enriquiment injust de l’Administració. I això haguera pogut derivar en reclamacions que haguérem pagat tots.

D’altra banda, també queda acreditat que com alcalde de Xàbia ni vaig intercedir ni vaig donar instruccions per tal que es contractara amb cap empresa en concret. En matèria de contractació jo estic al final de la cadena de decisions i el que trobe són treballs fets, correctament i conforme a necessitats legítimes, que s’han de pagar. I en els que en cap cas, com indica l’auto, es pot parlar de fraccionament.

A més, cadascuna de les factures posades en tela de juí havía passat no només per Comissió d’Hissenda sinó pel ple, sense rebre mai – insistisc, mai – cap vot en contra.

Amb esta història el mal me l’han volgut fer a mi, però també a l’Ajuntament sencer: tècnics, funcionaris, regidors… tots s’han vist afectats d’una forma o altra i han vist alterat el seu treball normal. I quan la marxa de l’Administració es resentix, qui ho paga són els ciutadans.

Estes denúncies sense fonament busquen el descrèdit general de la política. Fer avorrir la cosa pública a la ciutadania i que se’n desentenga; que siga indistingible la diferència entre persones, partits i projectes.

I em dol especialment, perquè com tots m’hauré pogut equivocar en algunes coses, però sempre he mantingut la mateixa autoexigència ètica. Sabeu que vaig renunciar des de 2011 a les indemnitzacions que em corresponen com alcalde i que són compatibles amb el sou de Diputat Provincial. En total més de 200.000 euros que no he rebut d’este Ajuntament.

A més, per a la meua defensa he comptat amb els serveis jurídics municipals. No he volgut tindre cap tracte especial i m’ha defensat el mateix advocat que a qualsevol treballador d’esta casa, sense ocasionar ni un cèntim de despesa extra a l’Ajuntament. Vull agrair el seu magnífic treball a Jesús Sanrosendo.

Estos dies algunes persones em pregunten si mamprendré accions legals contra els meus denunciants. La resposta és no. En primer lloc perquè el rencor no forma part del meu vocabulari. I en segon perquè respecte la Justícia i crec que només s’ha de fer servir per dirimir qüestions realment importants. Col·lapsar els tribunals per vendettes personals és, com a poc, una irresponsabilitat.

Ara vull recuperar la normalitat per a tornar a la meua gent un poc de l’estima que m’han donat cada dia. I per supost treballar amb més determinació que mai per Xàbia, traure avant els il·lusionants projectes que tenim i tornar-me a presentar a les eleccions per continuar el camí que vam començar en 2011.

Gràcies a tots!

 

 

Si deseas aportar tu opinión sobre esta noticia, por favor, deja aquí tu comentario.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.