Actualidad Comarcas Marina Alta y Marina Baja

La troballa de dos monedes situen la data del naufragi del Bou Ferrer en el Mediterrani entre els anys 64 i 68

En esta campanya d'excavacions ha participat el Centre d'Arqueologia Subaquàtica de Catalunya, gràcies a un acord de col·laboració amb la Direcció General de Cultura de la Generalitat Valenciana.

Bou Ferrer La Vila2La troballa de dos monedes, un sexterci i un dupondi, mentres s’excavava el jaciment subaquàtic de les restes Bou Ferrer, en aigües de La Vila Joiosa en la província d’Alacant, permeten situar la data del naufragi de la nau entre els anys 64 i 68 de la nostra era, ni més ni menys que durant l’últim període del mandat de l’emperador Neró.

En esta campanya d’excavacions ha participat el Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya, gràcies a un acord de col·laboració amb la Direcció General de Cultura de la Generalitat Valenciana.

Però és no és todo… També han trobat un segell del ministre d’aigües de l’emperador Neró.

Bou Ferrer La VilaEstes troballes s’afigen al que ja es coneixia, que el vaixell transportava també un gran numero d’àmfores plenes d’una salsa de peix molt apreciada a Roma.
Les restes Bou Ferrer està declarat Bé d’Interés Cultural i enguany la Unesco ho ha incorporat al Registre de Bones Pràctiques en Arqueologia Submarina.

 

Síguenos también en:

Periódico digital: 12endigital.com
Facebook: 12tv.es
Twitter: 12tv_es
Instagram: 12endigital
Web 12TV: www.12tv.es

Si deseas aportar tu opinión sobre esta noticia, por favor, deja aquí tu comentario.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: